Vakantie Portugal midden, luxe bungalows met zwembad aan de voet van de Serra da Estrela


Portugal, land van bergachtige hoogten en ongeschonden natuurschoon, pure en onaangetaste
landschappen, dichtbegroeide bossen en stenen massieven (lees meer...)

Onze Vivenda ligt in een rustig gebied op een heuvel waardoor er prachtige vergezichten zijn.
De naastgelegen gehuchten Machorro en Medas zijn authentieke boerendorpen.
We liggen echter niet afgelegen want op 2 kilometer ligt Coja.
Coja is, het hele jaar door, een levendig dorp waar alles aanwezig is. Diverse bars, restaurants, een heerlijk terras, maar ook banken, supermarkten en diverse leuke kleine winkeltjes.
Coja ligt aan de rivier de Alva.
Aan deze rivier zijn op diverse plaatsen strandjes gemaakt zodat u heerlijk in de rivier kunt zwemmen.
In de zomer kunt u hier een kanoën.
Voor een grote kanotocht kunt u naar de dichtbijgelegen rivier de Mondego. U vaart dan stroomafwaarts naar Coimbra. Voor meer informatie zie O Pioneiro do Mondego

Aan de andere kant van onze vivenda ligt het gezellige dorp Arganil op 7 km. In Arganil vindt u de grotere supermarkten.
Door het hele jaar heen zijn er in de omliggende dorpen diverse feesten en activiteiten.
De natuur en de rust spreken voor zich.


Eén van de dorpsstraatjes van Arganil


Coja ligt aan de rivier Alva waar je op
diverse plaatsen heerlijk kunt zwemmen

 

De natuur is het hele jaar door groen en weelderig.
In de directe omgeving van Vivenda 'a nossa coroa' zijn legio mogelijkheden om van de natuur te genieten, te voet of met de auto en als u wel een heuveltje kunt bedwingen met de mountainbike.
De wegen zijn goed begaanbaar.

In uw vakantiebungalow ligt een dikke map met diverse tips, routes voor een prachtige autorit en/of spectaculaire wandelroutes.

Voor de wielrenner is het een uitdaging de hoogste top van de Serra da Estrela te bereiken. Lees hier een verslag van een van onze gasten die de zware maar mooie tocht naar de Torre op 2000 meter gemaakt heeft.

 

Het leven lijkt te hebben stilgestaan in de dorpen.
De rust en de gastvrijheid zullen u beslist opvallen.

De bewoners zijn vriendelijk en zullen u altijd begroeten. Wij raden u aan om tussen 12.30 en 14.00 uur in een van de vele restaurantjes te gaan eten. Een menu is er meestal niet maar u heeft de keus tussen vis (peixe) of vlees (carne). Vergeet vooral het nagerecht niet (sobremesa).

Als u belletjes hoort rinkelen is de herder met z'n schapen en geiten in de buurt. Stapt u gerust een kaasboerderij binnen voor een stukje Serra-kaas, of ga eens een lokaal cafeetje binnen voor een klein kopje koffie (bica).

 

 


Piodão een afgelegen bergdorp met smalle en steile straatjes in leisteen is zeker een bezoek waard.

 

Studentenstad Coimbra is de dichtsbijzijnde stad op zo'n 50 km. Behalve een historisch centrum met op de top de prachtige oude universiteit, kapel en bibliotheek uit 1728, vindt u hier ook diverse moderne winkelcentra. In Coimbra wordt regelmatig de fado bezongen in kleine cafés en in de kerk.

Conimbriga ligt 16 km ten zuid-westen van Coimbra en is de belangrijkste Romeinse vindplaats in Portugal.


Op zo'n 90 km ligt Figueira da Foz -op ruim een uur rijden- met een breed strand en diverse strandtenten waar u heerlijke verse vis kunt eten.
Ten noorden van Figueira da Foz zijn verschillende rustige stranden
goed bereikbaar, zoals het strand van Tocha en Mira waar u in de ochtend de vissers aan het werk kunt zien.

Palácio do Buçaco, dit koninklijk jachtslot, tegenwoordig een hotel staat in het Parque Nacional do Buçaco. In dit natuurbeschermingsgebied vlakbij Luso en ten noordoosten van Coimbra tegen de hellingen van de Serra do Buçaco groeien en bloeien 300 uitheemse en 400 inheemse planten- en boomsoorten.


De lange weg naar Fatima


Aveiro oftewel "Het Venetië van Portugal" is makkelijk te bereiken. Bekend door de zoutmeren die u per boot kunt bezoeken.